JULIE STEN-KNUDSEN (f. 1984)

IN ENGLISH

Jeg debuterede i 2011 med digtsamlingen Hjem er en retning, som blev præmieret af Statens Kunstfond, og i 2013 udkom Atlanterhavet vokser, som blev oversat til svensk i 2015. I 2016 udgav jeg sammen med Rasmus Lippmann Nikolajsen cykeldigtsamlingen “måske vil det hele vende på et tidspunkt”. Min seneste udgivelse er digtsamlingen Spor efter fugle (2017), som blev præmieret af Statens Kunstfond som en af årets ti bedste bøger.

Fra 2008 til 2010 var jeg elev ved den tværnordiske forfatteruddannelse Litterär gestaltning på Göteborgs Universitet. I 2013 blev jeg færdig som cand. mag. i Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet.

Jeg modtog arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020.

Jeg har oversat digtsamlingerne Klangenes bog af Göran Sonnevi og Min krig, suiter og Kapitel et af Jenny Tunedal, samt Andrzej Tichýs roman Kairos.

Jeg har publiceret digte i en lang række aviser og tidsskrifter, bl.a. The Guardian (UK), Asymptote (US), Structo (UK), Ord & Bild (S), Utflukt (N), bøygen (N), Politiken, Hvedekorn, Apparatur, Victor B. Andersens Maskinfabrik, Trappe Tusind, Nick og i nettidsskrifterne Slagtryk, Morgenrøde og errarrarea.

Har bidraget til Forlaget Kronstorks Antologi 2010, den svenske antologi Nervsystem – ung dansk poesi, den nordiske poesiantologi Under #4: Förlåt och förlåt och förlåt og 101 danske digtere – en folkebog. 

Har optrådt med digtoplæsninger eller foredrag i bl.a. Oslo, Ulvik, Göteborg, Malmö, Visby, København, Aarhus og Odense, samt på festivaler som Audiatur i Bergen, Louisiana Literature, Roskilde Festival og Kulturmødet på Mors.

Har tidligere været fagleder og underviser på Højskolen Møns skrivelinje (den nuværende Filmhøjskole), undervist på Skrivelinjen på Københavns Kunstskole og på Forfattergrundkursus (FGK) i Esbjerg. Har som gæstelærer holdt foredrag på Humboldt Universitet i Berlin, Göttingen Universitet, Stockholms Universitet og Syddansk Universitet.

Jeg var medlem af redaktionen på forlaget Arena 2014-2016 og har tidligere lavet redaktørarbejde for forlaget Basilisk.

Som medlem af den feministiske kuratorgruppe KUP 2010-2013 var jeg med til at arrangere oplæsninger og samtaler med internationale forfattere som Juliana Spahr, Caroline Bergvall, Leslie Kaplan og Marie Silkeberg i København.

Tidligere medlem af digterfællesskabet Koordinat.